Video Austria va permite accesul muncitorilor din noile state UE

Austria va extinde de la trei la aproape 50 numărul de profesii pentru care va ridica restricţiile impuse pe piaţa muncii pentru cetăţeni din noile state membre ale Uniunii Europene, începând de anul viitor, a anunţat joi ministrul austriac al Economiei şi Muncii, Martin Bartenstein, citat de MTI.

2 afișări

În baza acestei modificări, muncitorii din noile state comunitare vor avea acces la alte 7.000 de locuri de muncă, a declarat Bartenstein. El a adăugat că Austria va elimina restricţiile pentru toate profesiile începând din 2011.

Potrivit unui amendament legislativ adoptat recent, cercetătorii străini şi oamenii de ştiinţă vor putea fi angajaţi în Austria fără restricţii, de la începutul lui 2008.

Studiile arată că Austria va avea aproximativ 350.000 de posturi vacante până în 2020 şi numai 200.000 dintre acestea vor putea fi ocupate de cetăţenii austrieci.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici