Video Autoizolarea salvează vieţi! Virusul ar fi ucis 40 de milioane de europeni, în absenţa măsurilor preventive

  • Autoizolarea a salvat vieţile a cel puţin 120.000 de europeni, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.
  • Cercetătorii spun că distanţarea socială duce la reducerea ratei de reproducere a virusului.
  • În lipsa totală a măsurilor de carantină, numărul morţilor din cauza COVID-19 ar fi depăşit 40 de milioane.
3687 afișări

Autoizolarea dă roade. Cel puţin 120.000 de vieţi au fost salvate în Europa graţie măsurilor de distanţare socială. O spun cercetătorii de la Imperial College din Londra, după ce au analizat date din 11 state europene, inclusive din Spania şi Italia.

Oamenii de ştiinţă susţin că, dacă rata de reproducere a virusului scade sub 1%, numărul de infectări este diminuat serios. Este o tendinţă care a putut fi observată în Italia, unde măsurile de carantină au început în urmă cu aproape o lună. În ultimele trei zile, numărul infectărilor, chiar dacă rămâne de ordinul miilor, a scăzut constant, iar ieri a fost la cel mai mic nivel din 17 martie şi până acum.

Oamenii de ştiinţă spun că este prea devreme pentru a stabili care dintre măsurile de carantină luate a avut cea mai mare rată de succes. Un lucru este sigur însă. Fără ele, noul tip de coronavirus ar fi putut îmbolnăvi 90% din populaţia lumii, iar peste 40 de milioane de oameni ar fi murit.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici