Autorii atacurilor de la Bombay cer eliberarea "mujahedinilor reţinuţi în India"

Unul dintre teroriştii aflaţi în hotelul Oberoi din Bombay a declarat, joi, că militanţii vor "eliberarea tuturor mujahedinilor reţinuţi în India", relatază Times of India, în ediţia electronică de joi.

22 afișări
Imaginea articolului Autorii atacurilor de la Bombay cer eliberarea "mujahedinilor reţinuţi în India"

Hotelul Taj Mahal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Militantul, care s-a prezentat drept Sahadullah, a afirmat, într-o declaraţie pentru un canal de televiziune indian, că în hotelul Oberoi se mai află şapte terorişti, care îşi vor elibera ostaticii numai după eliberarea "tuturor mujahedinilor închişi în India".

Conform presei indiene, atacurile s-au soldat cu moartea a cel puţin 100 de persoane, printre care se numără şi şase cetăţeni străini. CNN a relatat că, după o nouă confruntare armată la hotelul Taj Mahal, poliţia a escortat din clădire câteva zeci de persoane, în majoritate cetăţeni occidentali. Comandantul poliţiei din statul Maharashtra a precizat că toţi ostaticii reţinuţi în acest hotel au fost eliberaţi.

La hotelul Oberoi, circa 100 de membri ai unei unităţi speciale a poliţiei indiene desfăşoară o operaţiune pentru eliberarea a patru sau cinci ostatici străini reţinuţi la etajul al 19-lea al clădirii.

Confruntările armate de la spitalul pentru femei şi copii Cama par să fi încetat în cursul dimineţii, conform postului de televiziune indian CNN-IBN.

Un val de atacuri armate a vizat, miercuri seara, cel puţin opt obiective din sudul oraşului Bombay, inclusiv două hoteluri de cinci stele, spitale şi gări. Atacatorii au luat ostatici în mai multe puncte din oraş, părând interesaţi în principal de cetăţeni britanici şi americani, iar forţele de ordine sunt încă implicate în confruntări cu teroriştii.

Atacurile au fost revendicate de o grupare puţin cunoscută, care s-a prezentat drept Deccan Mujahedin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici