Autoritatea Palestiniană cere intervenţia SUA, pentru a opri atacurile din Cisiordania

Preşedintele Autorităţii Palestiniene le-a cerut americanilor să intervină pentru a stopa atacurile israelienilor din Cisiordania, potrivit Sky News.

194 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Palestiniană cere intervenţia SUA, pentru a opri atacurile din Cisiordania

Autoritatea Palestiniană cere intervenţia SUA, pentru a opri atacurile din Cisiordania

Preşedintele Autorităţii Palestiniene susţine că SUA trebuie să intervină pentru a contribui la stoparea atacurilor din Cisiordania. Solicitarea a fost făcută în timpul întâlnirii dintre preşedintele Autorităţii Palestiniene din Cisiordania, Mahmoud Abbas, şi consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan. Cei doi s-au întâlnit vineri în oraşul Ramallah, în Cisiordania.

Potrivit agenţiei de presă palestiniene WAFA, Abbas i-a spus lui Sullivan că SUA trebuie „să intervină pentru a forţa Israelul să oprească agresiunea împotriva poporului din Cisiordania, inclusiv Ierusalimul ocupat”.

Anterior, Sullivan a declarat într-o conferinţă de presă că va discuta cu Abbas „eforturile continue de a promova stabilitatea în Cisiordania”, inclusiv prin eforturile de „confruntare cu terorismul şi de a sprijini forţele de securitate ale Autorităţii Palestiniene prin coordonatorul de securitate al SUA pentru Israel şi Autoritatea Palestiniană”.

El a mai spus că speră că acest lucru va fi realizat printr-o Autoritate Palestiniană „renovată şi revitalizată”.

Sullivan a precizat că SUA vor face presiuni asupra Israelului pentru ca „toţi coloniştii extremişti să fie traşi la răspundere pentru violenţa împotriva civililor palestinieni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici