Autoritatea Palestiniană cere Israelului să permită organizarea alegerilor şi în Ierusalimul de Est

Reprezentanţii Autorităţii Palestiniene au declarat marţi că alegerile care ar urma să fie organizate în Palestina ar trebui să se organizeze şi în Ierusalimul de Est, anexat de Israel, informează Reuters.

370 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Palestiniană cere Israelului să permită organizarea alegerilor şi în Ierusalimul de Est

Sursă foto: Profimedia

Ultimele alegeri din Palestina au avut loc în 2006, atunci când, spre surprinderea analiştilor, gruparea Hamas a câştigat scrutinul din Fâşia Gaza, fapt care a dus la izolarea acestui teritoriu faţă de Cisiordania, dar şi de Israel şi Egipt. Totodată, victoria Hamas în Gaza a creat probleme majore în privinţa organizării unor noi alegeri.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, care conduce formaţiunea Fatah, aflată la putere în Cisiordania, a declarat în luna septembrie că va emite un decret privind organizarea de noi alegeri, însă nu a precizat o dată pentru organizarea acestui scrutin.

Israelul a interzis orice activitate a Autorităţii Palestiniene în Ierusalim, susţinând că încalcă Acordul provizoriu de pace cu palestinienii. Un oficial israelian a declarat marţi că Israelul cunoaşte solicitarea Autorităţii Palestiniene, „dar încă nu a luat o decizie în acest sens”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici