Autorităţile au identificat 76 de cadre medicale expuse riscului de a se infecta cu Ebola în SUA

Un număr de 76 de cadre medicale ar fi putut fi expuse la virusul Ebola când tratau un pacient originar din Liberia, decedat săptămâna trecută într-un spital din Dallas, au anunţat autorităţile sanitare americane marţi.

158 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au identificat 76 de cadre medicale expuse riscului de a se infecta cu Ebola în SUA

Autorităţile au identificat 76 de cadre medicale expuse riscului de a se infecta cu Ebola în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru moment, o singură persoană a fost infectată cu acest virus, o infirmieră în vârstă de 26 de ani care a declarat marţi că se simte bine.

Acest grup include toate persoanele care au intrat în cameră, precum şi cele care au manipulat probele de sânge ale bolnavului liberian, a precizat doctorul Thomas Frieden, directorul Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

"În total, 76 de persoane au intrat în contact (cu bolnavul) şi sunt supravegheate îndeaproape din acest motiv", a declarat Frieden în cursul unei conferinţe de presă. Aceastora li se va lua temperatura în fiecare zi.

Până în prezent, o singură persoană a fost infectată după ce s-a ocupat de bolnavul liberian, Nina Pham, o infirmieră în vârstă de 26 de ani, care nu a intrat în contact decât cu o singură persoană după apariţia primelor simptome. Această persoană, care nu face parte din grupul celor 76 de cadre medicale, a fost pusă în carantină şi este sub supraveghere.

Într-o primă fază, autorităţile sanitare au anunţat că 48 de persoane au intrat în contact cu bolnavul liberian Thomas Eric Duncan, înainte ca acesta să fie spitalizat la 28 septembrie. El a decedat după circa zece zile de spitalizare.

Acest prim grup format din 48 de persoane a trecut în prezent de pragul de două săptămâni fără să manifeste vreun simptom. Riscul în cazul acestora este, prin urmare, redus.

"Au depăşit perioada cea mai riscantă", a declarat doctorul Frieden, subliniind că majoritatea persoanelor infectate s-au îmbolnăvit după opt sau zece zile de la expunerea la virus. Boala se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale bolnavilor ce prezintă simptome.

Totuşi, perioada de incubare poate să ajungă la 21 de zile, iar acest prim grup de 48 de persoane va continua să fie supravegheat.

Epidemia de Ebola care face ravagii în Africa de Vest a provocat moartea a peste 4.000 de persoane de la începutul anului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici