Captură de peste 400 kilograme de heroină de puritate foarte ridicată, în valoare de 32 de milioane de euro, la Calafat-Vidin

Autorităţile din Bulgaria, în colaborare cu cele din România, au descoperit, în urma unui control la un camion, mai mult de 400 de kilograme de heroină, în valoare de peste 32 de milioane de euro. Camionul ar fi urmat să ajungă în România şi avea ca destinaţie finaă Olanda. Drogurile au fost depistate la control la PTF Calafat-Vidin.

720 afișări
Imaginea articolului Captură de peste 400 kilograme de heroină de puritate foarte ridicată, în valoare de 32 de milioane de euro, la Calafat-Vidin

Autorităţile bulgare au confiscat 423 de kilograme de heroină la frontiera cu România

„Drogurile confiscate cântăresc în total 423 de kilograme şi 222 de grame. Conform analizelor preliminare este o heroină de o puritate foarte ridicată, de aproape 70%. Preţul ei este estimat la 63,48 de milioane de leva”, echivalentul a circa 32,5 milioane de euro, a declarat duminică directorul vămilor bulgare.

Camionul transporta materiale de construcţie pentru o societate de produse alimentare din Olanda. Drogurile erau ambalate în aproximativ 400 de pachete ascunse printre materiale. Şoferul camionului şi proprietarul unui depozit unde s-a efectuat încărcarea vehiculului au fost arestaţi. Ancheta este realizată de autorităţile din Bulgaria.

Oficialul vamal Georgi Kostov a declarat că drogurile se aflau într-un camion oprit la podul peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, la 200 de kilometri nord de capitala bulgară Sofia.

Şoferul, un cetăţean bulgar în vârstă de 56 de ani, riscă până la 15 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de trafic de droguri. Este cea mai mare cantitate de droguri capturată vreodată în Bulgaria dintr-un singur mijloc de transport.

Potrivit poliţiei, heroina a fost ascunsă în pachete cu plăci de teracotă şi ar proveni din Iran.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici