Autorităţile bulgare au confiscat o tonă de pudră de ouă contaminată cu fipronil

Agenţia de siguranţă alimentară din Bulgaria a anunţat că a confiscat o tonă de pudră de ouă, importată din Germania, contaminată cu fipronil, un insecticid a cărui utilizare este interzisă în producţia de alimente, informează site-ul postului France 24.

501 afișări
Imaginea articolului Autorităţile bulgare au confiscat o tonă de pudră de ouă contaminată cu fipronil

Autorităţile bulgare au confiscat o tonă de pudră de ouă contaminată cu fipronil

Autorităţile de la Sofia a transmis că au primit informaţii de la oficialii germani că o cantitate de 500 de kilograme de pudră de ouă utilizată la prepararea de maioneză şi îngheţată era contaminată cu fipronil.

Alte 500 de kilograme de pudră de ouă contaminată au fost descoperite marţi în Bulgaria.

Milioane de ouă din mai multe ţări europene, inclusiv România, au fost retrase din magazine din cauza contaminării cu fipronil, un insecticid toxic a cărui utilizare este interzisă în producţia de alimente.

Fipronil este o substanţă folosită în mod frecvent în produsele veterinare pentru a combate puricii, căpuşele sau păduchii, însă este interzisă utilizarea în cazul animalelor destinate pentru consum.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, această substanţă este foarte toxică şi ingerarea ei în cantităţi însemnate pe termen lung poate cauza probleme medicale severe, afectând ficatul, glandele tiroide şi rinichii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici