Autorităţile catalane, informate încă din luna mai de pericolul comiterii unui atac terorist pe La Rambla/ UPDATE Şeful Poliţiei regionale din Catalonia neagă că ar fi primit informaţii de la agenţiile din SUA

Serviciile de informaţii din Statele Unite au transmis note informative către autorităţile catalane încă de la sfârşitul lunii mai, despre posibilitatea ca organizaţia teroristă Stat Islamic să desfăşoare mai multe atacuri teroriste în Barcelona, relatează presa spaniolă, citată de Politico.eu.

2365 afișări
Imaginea articolului Autorităţile catalane, informate încă din luna mai de pericolul comiterii unui atac terorist pe La Rambla/ UPDATE Şeful Poliţiei regionale din Catalonia neagă că ar fi primit informaţii de la agenţiile din SUA

Autorităţile catalane au fost informate de pericolul comiterii unui atac terorist încă din luna mai

Potrivit unui raport apărut în El Periódico, serviciile de informaţii americane au transmis un avertisment şi despre posibilitatea ca un atac terosit să aibă loc pe bulevardul La Rambla din Barcelona.

Informările CIA au fost trimise şi către Poliţia spaniolă, către Centrul de Informaţii Antiteroriste şi Crimă Organizată (CITCO), dar şi către Centrul Naţional de Informaţii (CNI). Potrivit raportului, informaţiile au ajuns la autorităţile spaniole cu luni bune înainte de producerea atacurilor din Barcelona.

”În urmă cu două luni, CIA a avertizat Poliţia spaniolă că Barcelona, în mod particular Bulevardul La Rambla, ar putea fi scena unui atac terorist”, se arată în raportul publicat de El Periódico.

Cel puţin 15 persoane au fost ucise, iar alte 130 au fost rănite în urma atacurilor cu vehicul comise în oraşele Barcelona şi Cambrils. Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat ambele atentate comise pe 17 şi 18 august.

Autorităţile catalane neagă că ar fi primit informaţii legate de posibilitatea unui atac terorist

Autorităţile catalane neagă că ar fi primit informaţii de la agenţiile din SUA legate de un posibil atac terorist în Barcelona, însă admit că au primit indicii legate de eventuale atacuri din partea unor susrse pe care nu le consideră credibile, informează The Associated Press.

Potrivit unui raport apărut în El Periódico, serviciile de informaţii americane ar fi transmis un avertisment despre posibilitatea ca un atac terosit să aibă loc în Barcelona. Informările CIA au fost trimise şi către Poliţia spaniolă, către Centrul de Informaţii Antiteroriste şi Crimă Organizată (CITCO), dar şi către Centrul Naţional de Informaţii (CNI). Conform raportului, informaţiile au ajuns la autorităţile spaniole cu luni bune înainte de producerea atacurilor din Barcelona.

Joaquim Form, şeful Poliţiei regionale din Catalonia, a declarat, joi, că Poliţia catalană nu a fost avertizată de CIA sau de alt organism similar în privinţa eventualităţii unui atac terorist, adăugând că astfel de informări se fac prin intermediul canalelor oficiale de stat.

Ambasada Statelor Unite din Madrid a precizat că nu va face comentarii pe marginea subiectelor care ţin de serviciile de informaţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici