Autorităţile chineze au dublat suma despăbubirilor acordate victimelor accidentului feroviar

Autorităţile chineze au dublat suma despăgubirilor acordate familiilor persoanelor decedate în coliziunea care a avut loc, la 23 iulie, între două trenuri de mare viteză (TGV), în estul ţării, a anunţat vineri presa oficială.

321 afișări
Imaginea articolului Autorităţile chineze au dublat suma despăbubirilor acordate victimelor accidentului feroviar

Autorităţile chineze au dublat suma despăbubirilor acordate victimelor accidentului feroviar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valoarea despăgubirilor a trecut de la 500.000 de yuani (53.600 de euro) la 915.000 yuani (99.500 de euro), a precizat agenţia China Nouă. Coliziunea, cel mai sângeros accident înregistrat în China din 2008 şi până în prezent, s-a soldat cu 40 de morţi şi 200 de răniţi, potrivit unui bilanţ actualizat.

Vineri, familiile îndoliate au venit în oraşul Wenzhou, unde au luat parte la ceremonii funerare, au depus flori şi au aprins lumânări la locul catastrofei, a mai anunţat China Nouă.

Cu o zi înainte, tot la locul accidentului, premierul chinez Wen Jiabao a promis că-i va "pedepsi sever" pe cei care se fac vinovaţi de acest accident, care a pus în discuţie fiabilitatea trenurilor chineze de mare viteză, China deţinând reţeaua cea mai importantă din lume.

Guvernul a fost foarte criticat pentru modul în care a gestionat informaţiile despre această dramă, aparent cauzată de o problemă de semnalizare. El a promis, miercuri, o anchetă "deschisă şi transparentă", cu rezultate "publicate".

Guvernul a ordonat, de asemenea, o "revizuire urgentă" a securităţii reţelei feroviare chineze, iar trei oficiali din cadrul Biroului Căilor Ferate din Shanghai, în subordinea căruia se află Wenzhou, au fost destituiţi.

Consiliul pentru Afaceri de Stat a nominalizat o listă de anchetatori, alcătuită, în principal, din oficiali din sectorul feroviar chinez, dar pe care se află şi numele unor profesori universitari şi experţi din cadrul Academiei de Ştiinţe şi Academiei pentru Inginerie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici