Autorităţile de la Belgrad au anunţat oficial organizarea alegerilor locale în Kosovo

Decizia Comisiei electorale sârbe (RIK) de a "organiza alegeri locale în provincia autonomă Kosovo" a fost publicată în monitorul oficial, informează postul B92 în pagina electronică.

16 afișări
Imaginea articolului Autorităţile de la Belgrad au anunţat oficial organizarea alegerilor locale în Kosovo

Autorităţile de la Belgrad au anunţat oficial organizarea alegerilor locale în Kosovo (Imagine: Mediafax Foto)

Autorităţile de la Belgrad vor începe organizarea scrutinului de la 11 mai în teritoriu, în pofida obiecţiilor aduse de MINUK (Misiunea Naţiunilor Unite în Kosovo), care apreciază că acest lucru ar fi ilegal.

Conform instrucţiilor RIK, alegerile din Kosovo, care vor desemna municipalitatea locală şi consiliul oraşului Priştina, vor fi ţinute în cadrul aceloraşi secţii de votare ca şi cele pentru scrutinul naţional.

Comisia Electorală va desemna, până la 20 aprilie, secţiile de vot din Kosovo în baza propunerilor oficialilor kosovari.

Alegătorii strămutaţi în Kosovo sau din afara teritoriului vor putea vota în cadrul localităţilor în care au fost înregistraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici