Autorităţile din Bolivia au decis expulzarea tuturor diplomaţilor venezueleni din ţară

Administraţia preşedintelui interimar al Boliviei, Jeanine Áñez, a anunţat vineri că a decis să expulzeze întregul corp diplomatic al Venezuelei, acuzând autorităţile de la Caracas că s-ar fi amestecat în afacerile interne ale ţării, informează Bloomberg.

739 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Bolivia au decis expulzarea tuturor diplomaţilor venezueleni din ţară

Autorităţile din Bolivia au decis expulzarea tuturor diplomaţilor venezueleni din ţară

Sursa citată notează că Administraţia interimară din Bolivia a decis în cele trei zile de când a preluat puterea, să renunţe la legăturile strânse cu ţări socialiste precum Cuba şi Venezuela şi să se apropie mai mult de Statele Unite.

Ministrul bolivian al Afacerilor Externe, Karen Longaric, care a preluat portofoliul săptămâna aceasta, a explicat că decizia de expulzare a diplomaţilor venezueleni a fost luată întrucât reprezentanţii Administraţiei Maduro s-au amestecat în afacerile interne ale ţării. Ministrul a adăugat că măsura se aplică în cazul tuturor diplomaţilor Ambasadei Venezuelei.

Ea a mai adăugat că cetăţeni venezueleni înarmaţi au fost implicaţi în „acţiuni violente” în timpul protestelor din Bolivia. Ministrul a mai spus că peste 700 de cetăţeni cubanezi, unii dintre ei medici, au fost invitaţi să părăsească Bolivia.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul bolivian de Externe a anunţat că ţara va lua măsuri pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu Statele Unite şi Chile, două ţări cu care relaţiile diplomatice au fost extrem de tensionate în perioada în care Bolivia a fost condusă de fostul preşedinte, Evo Morales.

Taguri:
bolivia,
venezuela,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici