Autorităţile din Chile speră să înceapă aducerea la suprafaţă a minerilor miercuri, la ora 00.00

Echipele de salvare speră să poată începe procesul de salvare a celor 33 de mineri blocaţi într-o galerie a unei mine din Chile "miercuri, la ora locală 00.00" (06.00 ora României), a anunţat luni ministrul chilian al Minelor, Laurence Golborne.

34 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Chile speră să înceapă aducerea la suprafaţă a minerilor miercuri, la ora 00.00

Autorităţile din Chile speră să înceapă aducerea la suprafaţă a minerilor miercuri, la ora 00.00

"Sperăm să putem începe procesul de salvare începând de miercuri, ora 00.00", a declarat ministrul la mina San Jose, din nordul statului Chile.

"Ar fi minunat dacă ar fi mai devreme, dar ne vom acorda tot timpul necesar", a adăugat el.

Testele efectuate încă de duminică până la adâncimea de 610 metri cu nacela prin puţul de evacuare au fost o reuşită, a subliniat Laurence Golborne.

"Rezultatele acestor simulări au fost "foarte promiţătoare, foarte încurajatoare", a declarat ministrul.

"Nacela funcţionează foarte bine în interiorul puţului de evacuare, deplasarea sa se adaptează părţilor puţului care au fost consolidate şi celor care nu au fost", a precizat ministrul, făcând aluzie la introducerea tuburilor de oţel, încă de sâmbătă, pe o lungime de aproximativ 50 de metri.

Procesul de aducere la suprafaţă a minerilor, unul câte unul, în nacela trasă de o macara, ar urma să dureze între o zi şi jumătate şi două zile, din cauza duratei de aproximativ o oră necesară pentru fiecare bărbat.

Cei 33 de mineri, dintre care 32 de chilieni şi un bolivian, sunt blocaţi de 67 de zile în mina de cupru San Jose de la un accident produs la 5 august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici