Autorităţile din China: Doar 17 oameni din 80 de milioane de locuitori ai unei provincii trăiesc în sărăcie

Oficialii chinezi susţin că în provincia Jiangsu, cu o populaţie de peste 80 de milioane, doar 17 persoane trăiesc în condiţii de sărăcie, potrivit BBC.

2009 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din China: Doar 17 oameni din 80 de milioane de locuitori ai unei provincii trăiesc în sărăcie

Sursa: Profimedia

Eliminarea sărăciei este una dintre ambiţiile majore ale guvernului chinez, care îşi propune ca ţara să devină „minunea economică a lumii”. În ciuda încetinirii acestui proces, economia Chinei continuă să crească cu aproximativ 6% pe an, relatează BBC.
 
Jiangsu este una dintre cele mai bogate provincii ale ţării, rapoartele de la sfârşitul anului 2019 arătând că, în ultimii patru ani, 2,54 milioane de oameni au fost scoşi din sărăcie, conform definiţiei acestui statut în viziunea locală. Provincia, al cărei obiectiv este eradicarea sărăciei, a declarat că doar o mână de oameni trăiesc cu mai puţin de 6.000 de yuani pe an (echivalentul a 863 dolari), în urma unei campanii de stat de succes. Suma anuală de 6.000 de yuani ar însemna aproximativ 2,40 dolari pe zi.
 
Cele 17 persoane care încă trăiesc sub nivelul sărăciei sunt capabile să lucreze, potrivit autorităţilor care au vorbit cu mass-media chinezească, deşi patru dintre aceştia „suferă de boli”.
 
Cifrele au fost însă întâmpinate cu neîncredere în mediul online, o persoană adresând întrebarea: „Nu există şomeri în provincie? Nu există cerşetori?”. „Cum ar putea fi datele atât de precise?" s-a mai comentat pe Weibo, platforma de socialiare din China.
 
 
În ciuda măsurilor adoptate de statul chinez şi de rapoartele pozitive, poveştile despre numeroase cazuri particulare de sărăcie extremă continuă să şocheze ţara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici