Autorităţile din Danemarca estimează că 400.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus

  • Autorităţile din Danemarca estimează că 400.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus
  • Agenţia pentru Boli Infecţioase din Danemarca estimează că numărul real al persoanelor infectate cu noul coronavirus este de 30-80 de ori mai mare decât cifra de 5.000, reprezentând indivizii testaţi pozitivi până acum
  • Un studiu pe un eşantion de 1.000 de donaţii de sânge din perioada 1-3 aprilie arată că 3,5% au fost infectaţi cu virusul
2934 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Danemarca estimează că 400.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus

Autorităţile din Danemarca estimează că 400.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus

Agenţia pentru Boli Infecţioase din Danemarca estimează că numărul real al persoanelor infectate cu noul coronavirus este de 30-80 de ori mai mare decât cifra de 5.000, reprezentând indivizii testaţi pozitivi până acum, relatează ediţia daneză a publicaţiei The Local.

Acest lucru ar însemna că aproximativ 400.000 de persoane din Danemarca au fost infectate deja cu noul coronavirus.

Cifra, bazată pe o analiză asupra donatorilor de sânge, este inclusă într-un raport publicat de Autoritatea daneză pentru Sănătate.

"Gradul de contagiere este foarte ridicat în societatea daneză şi există o cifră neagră uriaşă. În studiile asupra donatorilor de sânge, se poate vedea un număr de 70 de ori mai mare de persoane care au fost infectate decât în statistici", declară Kåre Mølbak, şeful Secţiei de prevenire a bolilor infecţioase din cadrul Autorităţii pentru Sănătate, citat de ziarul Berlingske.

Un studiu pe un eşantion de 1.000 de donaţii de sânge din perioada 1-3 aprilie arată că 3,5% au fost infectaţi cu virusul, ceea ce ar indica faptul că 65.000 de oameni probabil erau deja infectaţi până pe 26 martie. Estimările se bazează şi pe studii elaborate în Germania şi Islanda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici