Autorităţile din Israel au arestat doi oficiali palestinieni suspecţi de răpire

Autorităţile israeliene au arestat doi oficiali ai Autorităţii Palestiniene suspecţi că au participat la răpirea unui rezident palestinian din Ierusalim, a declarat duminică avocatul celor doi, citat de Euronews.

356 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Israel au arestat doi oficiali palestinieni suspecţi de răpire

Autorităţile din Israel au arestat doi oficiali palestinieni suspecţi de răpire

Cei doi bărbaţi luaţi în custodia poliţiei israeliene sunt Adnan Gheith, guvernatorul palestinian al Ierusalimului şi Jihad Al-Faqeeh, şeful Serviciului de Informaţii palestinian din Ierusalim.

Oficialii sunt suspectaţi că au asistat la răpirea unui bărbat din Ierusalim în urmă cu două săptămâni, acesta fiind momentan reţinut de către Autoritatea Palestiniană în West Bank. Cei doi neagă acuzaţiile.

Autoritatea Palestiniană a condamnat arestarea celor doi oficiali, numind-o „răpire”, dar nu a oferit comentarii privind acuzaţiile aduse. Saeb Erekat, înalt oficial palestinian, a emis un comunicat prin care cere eliberarea lui Gheith şi a lui Al-Faqeeh.

Conform informaţiilor apărute în presa israeliană, bărbatul răpit în urmă cu două săptămâni avea cetăţenie dublă, israeliană şi americană.

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite în Israel a ţinut o conferinţă de presă pe acest subiect, dar nu a elaborat, invocând motive de confidenţialitate.

„Am luat la cunoştinţă că un cetăţean american a fost reţinut de către Autoritatea Palestiniană. Când un cetăţean american este încarcerat sau reţinut în afara ţării, Departamentul de Stat ia măsuri pentru a oferi asistenţă consulară”.The spokesperson declined to elaborate, citing privacy issues.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici