Autorităţile din Kiev se pregătesc de iarnă: pun la punct 1.000 de „staţii de încălzire” alimentate cu generatoare de teama atacurilor continue ale Rusiei

Autorităţile din capitala ucraineană Kiev pregătesc peste 1.000 de puncte termice în tot oraşul în cazul în care sistemul de încălzire urbană va fi dezactivat de atacurile continue ale Rusiei, a declarat miercuri primarul Vitali Klitschko.

524 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Kiev se pregătesc de iarnă: pun la punct 1.000 de „staţii de încălzire” alimentate cu generatoare de teama atacurilor continue ale Rusiei

Staţie de gaz modulară ce permite alimentarea generatoarelor cu combustibil FOTO Flash news Ukraine

Atacurile cu rachete şi drone au avariat 40% din infrastructura energetică a Ucrainei şi au lăsat deja pentru scurt timp zone mari din Kiev fără energie electrică şi apă, determinând raţionalizarea energiei electrice.
 
Miercuri, Klitschko a scris pe aplicaţia de mesagerie Telegram că autorităţile oraşului iau în considerare diferite scenarii din cauza atacurilor cu rachete ale invadatorilor.
 
„Cel mai rău scenariu este cel în care nu va exista deloc energie electrică, apă sau încălzire urbană”, a spus el. „Pentru acest caz, pregătim peste 1.000 de puncte de încălzire în oraşul nostru”.
 
Mai multe zone din oraş vor avea generatoare şi un stoc de produse de primă necesitate, cum ar fi apa, a spus el.
 
În timp ce îi îndeamnă pe ucrainenii care au părăsit deja ţara să rămână în străinătate peste iarnă, guvernul a acuzat Rusia că a provocat o nouă criză umanitară, forţând şi mai mulţi oameni să fugă, speriaţi de perspectiva de a trebui să supravieţuiască fără energie electrică sau încălzire în timpul sezonului rece.
 
Zilele trecute, la Bucha, regiunea Kiev, a fost adusă o staţie de gaz modulară, care va permite alimentarea generatoarelor cu combustibil şi funcţionarea în condiţii de întreruperi de energie electrică, a declarat primarul oraşului, Anatoliy Fedoruk. Acesta a precizat că oraşul a primit staţia ca ajutor de la partenerii din Harkov.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici