Autorităţile din SUA au destructurat o reţea a Rusiei implicată în acţiuni de influenţă politică

Departamentul american al Justiţiei a anunţat, marţi, decizia de inculpare a unor cetăţeni americani şi ruşi pentru cooperare cu serviciile secrete ruse într-o amplă campanie de influenţare a opiniilor electorale în Statele Unite.

2569 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din SUA au destructurat o reţea a Rusiei implicată în acţiuni de influenţă politică

Sursa foto: Profimedia

Acuzaţiile, formulate de o instanţă judiciară federală din statul american Florida, se referă la colaborarea a patru cetăţeni americani şi a trei cetăţeni ruşi cu agenţii guvernamentale din Rusia, prin intermediul Serviciului Federal de Securitate (FSB), pentru efectuarea "unei campanii de influenţare negativă cu durata de mai mulţi ani în Statele Unite". Autorităţile americane au depistat acţiuni de recrutare şi finanţare adresate grupurilor politice din SUA în scopul difuzării de propagandă rusă. Un alt cetăţean rus a fost inculpat separat, în Washington D.C, pentru colaborarea cu FSB.

"Serviciul rus de informaţii externe a transformat în armă drepturile noastre prevăzute la Primul Amendament constituţional, drepturi pe care Rusia nu le acordă cetăţenilor ruşi, în scopul divizării americanilor şi lansării de interferenţe în alegerile din Statele Unite. Departamentul Justiţiei nu va ezita să îi expună şi să îi pună sub acuzare pe toţi cei care generează disensiuni şi afectează alegerile din SUA în serviciul intereselor străine ostile, indiferent dacă autorii sunt cetăţeni americani sau străini", a declarat Matthew G. Olsen, asistent al procurorului general american responsabil de Securitate Naţională, conform unui comunicat postat pe site-ul Departamentului Justiţiei din SUA şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Eforturile agenţiilor guvernamentale ruse de a influenţa în secret alegerile din Statele Unite nu vor fi tolerate. După cum demonstrează anunţul de astăzi, Divizia anti-infracţionalitate menţine angajamentul de a elimina influenţele negative străine asupra sistemului politic din SUA şi de a contribui la asigurarea integrităţii procesului electoral", a afirmat, la rândul său, Kenneth A. Polite, asistent al procurorului general american responsabil de Divizia anti-infracţionalitate a Departamentului Justiţiei.

"Anunţul de astăzi surprinde o imagine dureroasă a acţiunilor agenţiilor guvernamentale ruse şi a amplorii eforturilor Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) de a interfera în procesul nostru electoral, de a genera dispute în naţiunea noastră şi de a recruta cetăţeni americani în acest eforturi. Toţi americanii trebuie să fie profund preocupaţi de tacticile utilizate de FSB şi să rămână vigilenţi la orice tentativă de subminare a democraţiei noastre. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) menţine angajamentul de a confrunta acest comportament periculos şi de a-i contracara pe adversari şi pe cei care acţionează în numele lor", a declarat Kurt Ronnow, director adjunct al Diviziei de Contrainformaţii din cadrul FBI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici