Autorităţile din Ucraina le-au cerut spitalelor să suspende temporar operaţiile planificate

Autorităţile regionale au fost avertizate de cele centrale să ia în considerare suspendarea operaţiilor neesenţiale până la stabilizarea aprovizionării cu energie în Ucraina, potrivit Sky News.

236 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Ucraina le-au cerut spitalelor să suspende temporar operaţiile planificate

Autorităţile din Ucraina le-au cerut spitalelor să suspende temporar operaţiile planificate

Numeroasele lovituri aeriene ruseşti au vizat infrastructura şi au deteriorat reţeaua electrică a Ucrainei.

Ministerul ucrainean al Sănătăţii a anunţat marţi că spitalele continuă să ofere îngrijiri de urgenţă, dar că operaţiile planificate ar trebui suspendate.

Aceasta este o încercare de a reduce presiunea asupra sistemului medical în urma întreruperilor frecvente de curent.

„Acestea vor fi efectuate atunci când situaţia legată de furnizarea de energie electrică se va stabiliza", a declarat acesta.

Reprezentanţii ministerului au explicat că numai un medic poate determina nivelul de urgenţă al unei anumite proceduri.

Operatorul de reţea ucrainean Ukrenergo a anunţat luni că va fi nevoie de mai multe zile pentru ca lucrătorii să restabilească producţia de electricitate la nivelurile de dinaintea ultimului val de atacuri ruseşti.

Oficialii din domeniul sănătăţii au anunţat şi ei că toate spitalele ucrainene au fost echipate cu generatoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici