Autorităţile germane lansează o investigaţie privind Google Maps

Autorităţile germane au lansat marţi o investigaţie asupra Google Germania şi a companiei mamă Alphabet Inc în legătură cu posibile restricţii anticoncurenţiale pe platforma Google Maps, relatează Reuters.

1004 afișări
Imaginea articolului Autorităţile germane lansează o investigaţie privind Google Maps

"Avem informaţii care sugerează că Google ar putea restricţiona combinarea propriilor sale servicii de hărţi cu servicii de hărţi ale unor terţi", a declarat Andreas Mundt, şeful Bundeskartellamt.

Acesta a precizat că exemplele ar putea fi legate de încorporarea datelor de localizare Google Maps, a funcţiei de căutare sau a Google Street View în hărţi care nu sunt furnizate de Google.

Autoritatea de reglementare analizează dacă acest lucru "ar putea permite Google să îşi extindă şi mai mult poziţia ddominantă privind anumite servicii de hărţi", a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că societatea colaborează cu autorităţile de reglementare şi că va răspunde la orice întrebare legată de activitatea sa.

În conformitate cu noile reglementări care au intrat în vigoare anul trecut, autoritatea de reglementare poate interzice companiilor cu o anumită pondere pe piaţă să desfăşoare practici care dăunează concurenţei.

Oficiul a folosit aceste reguli pentru a deschide investigaţii paralele în ceea ce priveşte termenii şi condiţiile de procesare a datelor de la Google şi Google News, precum şi giganţii tehnologici Facebook şi Amazon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici