Autorităţile neagă că reşedinţa lui Angela Merkel ar fi păzită de foşti agenţi STASI

Autorităţile germane au dezminţit vineri că doi foşti ofiţeri din cadrul poliţiei secrete est-germane, STASI, ar asigura protecţia reşedinţei secundare a cancelarului german, Angela Merkel, de lângă Berlin, aşa cum susţinea un post de televiziune.

28 afișări
Imaginea articolului Autorităţile neagă că reşedinţa lui Angela Merkel ar fi păzită de foşti agenţi STASI

Cancelarul Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi poliţişti, foşti agenţi STASI, asigură securitatea regiunii rurale Uckermark, la nord de Berlin, dar nu aparţin unităţii care asigură protecţia permanentă a micii reşedinţe a cancelarului, aşa cum afirma primul post de televiziune public, ARD, într-un reportaj, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne din landul Brandenburg.

Unul dintre ei făcea parte din Divizia a III-a a Securităţii de Stat (STASI) din fosta RDG, în atribuţiile căreia intrau cu precădere supravegherea comunicaţiilor telefonice în Germania de Vest, potrivit anchetei televiziunii.

În total, peste 100 dintre foştii agenţi ai temutei poliţii secrete est-germane au fost transferaţi în structurile poliţiei landului Brandenburg, unde se află şi localitatea Uckermark, potrivit ARD.

Angela Merkel a crescut în Republica Democrată Germană (RDG), stat care a dispărut odată cu reunificarea germană din 1990, după un an de la căderea Zidului Berlinului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici