Autorităţile ruse au reţinut doi suspecţi în cazul asasinării lui Boris Nemţov

Autorităţile ruse au reţinut sâmbătă doi bărbaţi suspectaţi de asasinarea politicianului de opoziţie Boris Nemţov, relatează agenţia Sputnik în pagina electronică.

1267 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ruse au reţinut doi suspecţi în cazul asasinării lui Boris Nemţov

Autorităţile ruse au reţinut doi suspecţi în cazul asasinării lui Boris Nemţov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doi bărbaţi au fost reţinuţi sub suspiciunea că l-au asasinat pe politicianul Boris Nemţov, a anunţat sâmbătă directorul Serviciului federal de securitate (FSB), Aleksander Bortnikov.

Potrivit lui Bortnikov, citat de postul de televiziune Rossiya-24, numele suspecţilor, originari din Caucazul rus, sunt Zaur Dadaiev şi Anzor Gubaşev.

Directorul FSB a precizat că preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat cu privire la reţinerea suspecţilor. Bortnikov a amintit că Putin a cerut FSB, Ministerului de Interne şi Comitetului de anchetă să creeze un grup de anchetă comun pentru a elucida cazul asasinării lui Nemţov. Preşedintele Putin a promis că autorităţile vor face totul pentru a-i pedepsi pe cei responsabili de organizarea crimei.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.

Considerată un martor-cheie în acest dosar, Anna Duriţkaia s-a întors în Ucraina după ce a fost interogată de anchetatorii ruşi.

Avocatul tinerei, Vadim Prohorov, a declarat pentru RIA Novosti că Annei Duriţkaia nu i s-a cerut să se întoarcă în Rusia pentru un nou interogatoriu în urma reţinerii celor doi suspecţi.

Potrivit unei surse citate de Interfax, cei doi suspecţi reţinuţi sâmbătă sunt bănuiţi că ar fi chiar autorii crimei, relatează BBC News Online. Suspecţii au fost identificaţi după ce autorităţile au găsit maşina pe care au folosit-o, a precizat sursa citată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici