Autorităţile ucrainene susţin că au găsit 200 de cadavre în subsolul unei clădiri din Mariupol

  • Muncitorii care săpau printre dărâmături au găsit 200 de cadavre în Mariupol, au anunţat marţi autorităţile ucrainene, o altă descoperire sumbră în oraşul portuar în ruină, care a cunoscut unele dintre cele mai mari suferinţe din cele trei luni de război.
  • Cadavrele găsite în subsolul unei clădiri de apartamente prăbuşite erau în stare de descompunere, a declarat Petro Andryushchenko, consilier al primarului oraşului.
1785 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ucrainene susţin că au găsit 200 de cadavre în subsolul unei clădiri din Mariupol

Mariupol, asupra căruia ruşii au revendicat recent controlul total, a îndurat unele dintre cele mai mari suferinţe din timpul războiului şi a devenit un simbol mondial al sfidării pentru apărarea îndârjită pusă în aplicare timp de luni de zile de luptătorii de la o oţelărie, scrie AP.

Anunţul privind descoperirea cadavrelor a venit la scurt timp după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că duce un "război total", încercând să provoace cât mai multe morţi şi distrugeri în ţara sa.

"Într-adevăr, nu a mai existat un astfel de război pe continentul european de 77 de ani", a declarat Zelenski în faţa ucrainenilor luni seară, în ajunul aniversării a trei luni de la începutul războiului.

El a amintit de atacul cu rachete care a ucis 87 de persoane săptămâna trecută în oraşul Desna, la 55 de kilometri nord de Kiev, unul dintre cele mai mortale atacuri individuale din timpul războiului.

"Şi au fost doar patru rachete", a precizat el, menţionând numeroasele sute de astfel de lovituri de la începutul războiului, la 24 februarie.

Conflictul a început cu aşteptări că Rusia ar putea cuceri ţara într-un blitz care să dureze doar câteva zile sau câteva săptămâni. Dar rezistenţa puternică a Ucrainei, susţinută de armele occidentale, a împotmolit trupele Moscovei, forţându-le să urmărească mai mult un obiectiv limitat.

Kremlinul se concentrează acum pe inima industrială estică a Donbasului, unde forţele ruseşti şi-au intensificat eforturile de a încercui şi captura Sievierodonetsk şi oraşele învecinate, au declarat marţi autorităţile militare britanice. Aceasta este singura parte a regiunii Luhansk din Donbas care rămâne sub controlul guvernului ucrainean.

Forţele ruse au obţinut "unele succese localizate" în ciuda rezistenţei puternice a ucrainenilor de-a lungul poziţiilor săpate, a declarat Ministerul britanic al Apărării, dar căderea oraşului Sievierodonetsk şi a zonei din jurul acestuia ar putea cauza probleme logistice pentru ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici