Autorul atacului armat din Hamburg era "fost membru al Martorilor lui Iehova"

Autorul atacului armat din Hamburg era "fost membru al Martorilor lui Iehova", spune poliţia. Un copil nenăscut a fost identificat printre victime, împuşcat mortal în pântecele mamei.

7036 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului armat din Hamburg era "fost membru al Martorilor lui Iehova"

Autorul atacului armat din Hamburg era "fost membru al Martorilor lui Iehova"

Autorul atacului armat care a ucis 7 persoane la un centru al Martorilor lui Iehova înainte de a se sinucide a fost identificat de presa locală. Potrivit „Der Spiegel”, atacatorul este un bărbat în vârstă de 35 de ani, pe nume Philipp F, care pretinde că este consultant în afaceri.

Potrivit Spiegel, se crede că suspectul ar fi fost un fost membru al congregaţiei.

Atacatorul, cetăţean german, a ucis 7 persoane înainte de a îndrepta arma spre el însuşi, au spus poliţiştii.

Potrivit aceleiaşi surse, un copil nenăscut a fost identificat printre victimele atacului. Copil nenăscut a fost împuşcat mortal în pântecele mamei.

Intervenţia rapidă a poliţiei a împiedicat uciderea mai multor persoane, au spus poliţiştii, adăugând că atacatorul, despre care se crede că este un fost membru al Martorilor lui Iehova, a acţionat singur. Aproximativ 20 de persoane au fost salvate nevătămate. Au fost opt răniţi, dintre care patru grav.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Holger Vehren, a declarat că ofiţerii au fost alertaţi de împuşcături în jurul orei 21.15 şi au ajuns rapid la faţa locului. După ce ofiţerii au ajuns şi au găsit oameni cu răni de armă la parter, au auzit o împuşcătură de la un etaj superior şi au găsit o persoană decedată la etaj, care ar fi putut fi atacatorul, a spus el.

Cancelarul german Olaf Scholz, fost primar din Hamburg, a descris împuşcăturile ca fiind "un act brutal de violenţă".

UPDATE:

„Der Spiegel” notează că victimele sunt femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 60 de ani, precum şi fetiţa "în vârstă de 28 de săptămâni" nenăscută, a declarat Thomass Radszuweit, şeful Serviciului de protecţie a statului.

Suspectul, Philipp F., nu intrase până acum în atenţia poliţiei. El părăsise comunitatea "în mod voluntar, dar nu cu bună credinţă".

Atacatorul era în posesia legală a armei crimei. Poliţia a precizat că acesta obţinuse permisul de armă ca trăgător sportiv abia în decembrie anul trecut.

Potrivit şefului poliţiei, Martin Meyer, a existat o informaţie anonimă potrivit căreia bărbatul de 35 de ani ar putea să nu fie potrivit pentru a deţine o armă, din cauza unei boli mintale nediagnosticate. se pare că se făcuseră verificări, dar bărbatul era cooperant şi nu a ridicat suspiciuni pentru „măsuri suplimentare la acel moment”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici