Autorul atacului de la Chişinău riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani

Persoana care a aruncat grenada în timpul concertului din centrul oraşului Chişinău riscă o pedeapsă cu închisoarea de la opt la 15 ani, a declarat Iurie Crijanovschi, şef al Secţiei ordine publică a Comisariatului general de poliţie din capitala moldoveană, relatează site-ul Unimedia.md.

48 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului de la Chişinău riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani

Autorul atacului de la Chişinău riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a convocat joi şedinţa Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale pe tema "atentatului" din centrul capitalei, punând la dispoziţia martorilor un număr de telefon şi o adresă de e-mail pentru a trimite eventuale detalii sau imagini de care dispun.

"În acest moment avem doar suspecţi, fiind interogaţi atât cei internaţi cât şi unii dintre martori", a declarat Iurie Crijanovschi, şef al Secţiei ordine publică a Comisariatului general de poliţie din Chişinău.

Crijanovschi a anunţat că potrivit codului penal, pentru "acte de terorsim", vinovaţii riscă o pedeapsă cu închisoarea între opt şi 15 ani.

Ministerul de Interne, Direcţia pentru Situaţii Excepţionale, a Sănătăţii, Educaţiei au făcut propuneri privind acordarea de asistenţă medicală, psihologică tuturor victimelor şi martorilor, verificarea agenţilor economici care vând muniţii, verificarea şi monitorizarea locurilor aglomerate.

Reprezentantul forţelor de ordine a propus ca pe viitor, manifestările de acest gen să fie organizate în locuri închise, pentru ca fiecare persoană să poată fi controlată cu dispozitive şi echipament special pentru detectarea muniţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici