Autorul atacului din Las Vegas a vrut să dea atacul la un concert din Chicago, unde era prezentă una dintre fiicele lui Barack Obama

Stephen Paddock, considerat autorul atacului armat comis în oraşul Las Vegas, cel mai grav din istoria SUA, a intenţionat să comită un atac similar în august, la un spectacol care s-a desfăşurat în Chicago şi la care a fost prezentă Malia Obama, una dintre fiicele fostului preşedinte Barack Obama.

2401 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului din Las Vegas a vrut să dea atacul la un concert din Chicago, unde era prezentă una dintre fiicele lui Barack Obama

Autorul atacului din Las Vegas a vrut să dea atacul la un concert din Chicago, unde era prezentă una dintre fiicele Obama

Surse citate de TMZ şi de CBS News afirmă că Stephen Paddock - bărbatul de 64 de ani care pe 1 octombrie a omorât 59 de persoane şi a rănit alte 525 în Las Vegas înainte de a se sinucide - rezervase pe 1 august două camere la un hotel din Chicago situat lângă arena în care s-a desfăşurat Festivalul muzical "Lollapalooza".

Stephen Paddock rezervase camerele la Hotelul Blackstone, situat lângă Arena Grant Park, unde 400.000 de persoane, inclusiv Malia Obama, au asistat în august la Festivalul "Lollapalooza".

Se pare că Stephen Paddock a renunţat la planul de a comite un atac armat la acest festival pentru că i-ar fi fost imposibil să fugă după comiterea atacului întrucât spaţiul este limitat de Lacul Michigan.

Anchetatorii au anunţat că Stephen Paddock avea un plan de a fugi şi după atacul armat din Las Vegas.

Departamentul Poliţiei din Chicago a anunţat că este la curent cu informaţiile apărute în presă şi că le analizează împreună cu agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici