Autorul atacului era născut în Marea Britanie şi s-a aflat în atenţia MI5. Theresa May: 13 comploturi teroriste, neutralizate în Marea Britanie în ultimii 4 ani

Theresa May, premierul britanic, a declarat joi că Marea Britanie nu va ceda în faţa terorii, după atacul terorist comis miercuri în centrul Londrei, în urma căruia au murit 4 persoane, iar alte 40 au fost rănite, informează presa locală.

2302 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului era născut în Marea Britanie şi s-a aflat în atenţia MI5. Theresa May: 13 comploturi teroriste, neutralizate în Marea Britanie în ultimii 4 ani

DATE despre autorul atacului, făcute publice de premierul Theresa May: Era născut în Marea Britanie şi se afla în atenţia MI5; Nu vom ceda în faţa terorii

Conform Theresei May, atacul a fost unul asupra oamenilor liberi din întreaga lume. Totodată aceasta a mulţumit aliaţilor statului britanic din întreaga lume pentru susţinerea acordată, inclusiv preşedintelui Donald Trump.

”Nu ne este teamă”, a declarat premierul britanic, în timpul unui discurs care a avut loc în Camera Comunelor.

Ea a adăugat că atacul a fost ”un act de terorism ce a încercat să reducă la tăcere democraţia”.

May a afirmat că a dorit să transmită un ”mesaj simplu, că nu ne este teamă şi nu vom renunţa la decizia noastră în faţa terorismului”.

Theresa May a anunţat că atacatorul ”era născut în Marea Britanie şi în urmă cu câţiva ani fusese anchetat de MI5 cu privire la preocupări legate de extremism violent”, se presupune că acesta a fost inspirat de terorismul islamist. El ar fi acţionat de unul singur şi nu există niciun motiv de a crede că mai plănuise şi alte atacuri.

May a mai spus că acesta ”nu reflecta profilul actual al unei persoane suspectate de serviciul secret de informaţii”, ci era mai degrabă o persoană ”de mică însemnătate”.

Potrivit lui May, printre cei răniţi se află 12 britanici, trei francezi, doi români, patru sud-coreeni, doi greci, un german, un polonez, un irlandez, un chinez, un italian şi un american. Trei agenţi de poliţie au fost de asemenea răniţi, doi dintre aceştia afându-se într-o stare gravă.

Theresa May, premierul britanic, a declarat în urma atacului de la Londra că serviciile şi agenţiile de informaţii şi securitate au neutralizat din iunie 2013 şi până în prezent 13 comploturi ale unor atacuri teroriste, în Marea Britanie, informează The Guardian.

”În urma unui bilanţ din 2015 al Guvernului britanic privind Strategia de Apărare şi Securitate, am protejat bugetul poliţiei pentru lupta împotriva terorismului şi ne-am angajat în creşterea cheltuielilor transguvernamentale cu 30% exprimate în termeni reali”, a afirmat premierul britanic.

”În următorii cinci ani vom investi peste 2,5 miliarde de lire în construirea reţelei noastre globale de securitate şi informaţii, angajând suplimentar peste 1900 de angaţi pentru MI5, MI6 şi GCHQ şi dublând experţii noştri în lupta contra terorismului, ce colaborează cu state importante din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia”, a adăugat aceasta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici