Autorul atacurilor din Norvegia a recrutat britanici pentru a ataca centrale nucleare: Odată ce decideţi să loviţi, este mai bine să ucideţi prea mulţi decât prea puţini

Autorul atacurilor de vineri din Norvegia, Anders Breivik, a recrutat adepţi britanici într-un complot vizând să atace centrale nucleare, în campania sa menită să elimine musulmanii din Europa, relatează Daily Express, în ediţia electronică de luni.

3908 afișări
Imaginea articolului Autorul atacurilor din Norvegia a recrutat britanici pentru a ataca centrale nucleare: Odată ce decideţi să loviţi, este mai bine să ucideţi prea mulţi decât prea puţini

Anders Breivik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile lui Breivik reies din manifestul de 1.500 de pagini cu titlul "O declaraţie europeană de independenţă". Norvegianul a petrecut nouă ani plănuind atacurile de vineri, soldate cu 93 de morţi, care au vizat clădiri guvernamentale din Oslo şi o reuniune a tineretului laburist de pe insula Utoeya, din apropierea capitalei.

El a încercat să reînfiinţeze Cavalerii Templieri din secolul XII, ca o organizaţie teroristă secretă, şi le cerea adepţilor să poarte uniforme de tip militar şi să înlăture musulmanii din Europa până în 2020. Breivik, care şi-a alocat titlul de Comandant Cavaler Justiţiar, a întocmit un plan care include detalii privind crearea unor arme biologice.

Doi britanici l-au ajutat să înfiinţeze organizaţia şi avea şi un mentor englez, pe care l-a cunoscut în cursul unei reuniuni extremiste la Londra, în 2002. El se referea la acest bărbat sub numele de cod Richard, inimă-de-leu.

Breivik, în vârstă de 32 de ani, a dezvăluit că i-a recrutat pe britanici, care nu au fost numiţi, alături de alte şapte persoane, din Franţa, Germania, Olanda, Grecia, Rusia, Norvegia şi Serbia.

"Ordinul este să serviţi ca o organizaţie indigenă armată pentru drepturi şi ca o mişcare cruciată (împotriva Jihadului). Odată ce decideţi să loviţi, este mai bine să ucideţi prea mulţi decât prea puţini, ori riscaţi să reduceţi impactul ideologic dorit al loviturii", scria el. "Nu vă cereţi scuze, nu inventaţi scuze şi nu vă exprimaţi regretul, pentru că acţionaţi în autoapărare într-o manieră anticipată".

Britanicii ar fi trebuit să atace centrale nuclear-electrice şi echipamente petroliere. Breivik a publicat şi o înregistrare video pe YouTube, în care promova lupta împotriva islamului. Într-un text în care detalia planurile pentru atacuri, el afirma că se va "îmbrăca în ofiţer de poliţie", adăugând că va "fi grozav, întrucât oamenii vor fi uimiţi".

El îi critica pe Brad Pitt şi Angelina Jolie deoarece sunt asociaţi cu sprijinirea relaţiilor între persoane de rase diferite. Însă Scarlett Johansson, Pamela Anderson şi Gwyneth Paltrow sunt modelele feminine perfecte pentru "o super-rasă nordică".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici