Autorul masacrului din Finlanda a lăsat un bilet (Galerie Foto)

Autorul masacrului care a avut loc marţi la un liceu din Finlanda a lăsat un bilet în care scria că urăşte rasa umană, a anunţat poliţia.

118 afișări
Imaginea articolului Autorul masacrului din Finlanda a lăsat un bilet (Galerie Foto)

Autorul masacrului din Finlanda care s-a împuşcat în cap, Matti Juhani Saari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În acel mesaj, spune că urăşte rasa umană şi că planificase (atacul) încă din 2002", a declarat inspectorul care conduce ancheta poliţiei naţionale, Jari Neulaniemi.

GALERIE FOTO

Biletul a fost găsit în apartamentul său, a menţionat poliţistul, precizând totodată că nu va fi făcut public în întregime, pentru moment, pentru a nu influenţa ancheta.

În urma incidentului petrecut la liceul profesional din oraşul Kauhajoki, situat în sud-vestul Finlandei, au murit 11 persoane printre care şi autorul crimelor, Matti Juhani Saari, care s-a împuşcat în cap.

O altă persoană a fost rănită, a precizat inspectorul.

Matti Juhani Saari, în vârstă de 22 de ani, elev al liceului profesional, a străbătut culoarele instituţiei îmbrăcat în negru şi purtând o mască de schi înainte de a intra în clasă şi de a-şi împuşca colegii blocaţi înăuntru.

"Împuşcăturile au avut loc într-o singură clasă", a declarat inspectorul pentru postul public YLE, precizând că a avut loc şi un schimb de focuri între atacator şi poliţie.

Premierul finlandez: Trebuie înăsprită legea privind deţinerea de arme

Finlanda trebuie să-şi înăsprească legislaţia privind portul de arme, a declarat marţi premierul finlandez Matti Vanhanen, la câteva ore după cel de-al doilea atac armat soldat cu morţi în mai puţin de un an.

"Trebuie să înăsprim semnificativ legea", a declarat premierul pentru postul public de televiziune YLE.

"Referitor la pistoalele care pot fi uşor transportate, trebuie să ne întrebăm dacă trebuie să le autorizăm pentru cetăţeni", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici