Averea lui Radovan Karadzici ar putea fi confiscată

Averea lui Radovan Karadzici ar putea fi confiscată pentru despăgubirea familiilor victimelor sale, care l-au acţionat în justiţie în Statele Unite, relatează vineri presa bosniacă, citând un diplomat american.

17 afișări
Imaginea articolului Averea lui Radovan Karadzici ar putea fi confiscată

Averea lui Radovan Karadzici ar putea fi confiscată

"Karadzici a pierdut mai multe procese în faţa tribunalelor americane, care l-au condamnat pentru că a creat tabere în care femeile au fost violate sistematic", a declarat diplomatul american Raffi Gregorian, adjunctul Înaltului reprezentant al comunităţii internaţionale în Bosnia, pentru cotidianul Dnevi Avaz.

Aceste procese au fost iniţiate împotriva sa de 39 de persoane care s-au refugiat în Statele Unite, în timpul sau după războiul intercomunitar din Bosnia (1992-1995), potrivit cotidianului.

"Karadzici datorează mai multe miliarde victimelor sale", a adăugat Gregorian.

Cotidianul evaluează valoarea compensaţiilor la 4,5 miliarde de dolari.

Biroul Înaltului reprezentant al comunităţii internaţionale studiază posibilitatea de a confisca averea lui Karadzici pentru a "despăgubi parţial sau cel puţin simbolic victimele", menţionează diplomatul american.

Fost lider politic al sârbilor bosniaci în timpul războiului, Radovan Karadzici, în vârstă de 63 de ani, a fost arestat luni de forţele de securitate sârbe, la 13 ani de la inculparea sa pentru genocid de Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie.

Acesta este încarcerat la Belgrad şi urmează a fi transferat la Haga, unde îşi are sediul TPI, pentru a fi judecat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici