AVERTISMENT al fostului vicepreşedinte SUA Richard Cheney: Există riscul unui atac masiv, de amploare mai mare decât 11 septembrie

Fostul vicepreşedinte al Statelor Unite Richard Cheney apreciază că actuala perioadă este mai "periculoasă" decât cea anterioară atentatelor comise pe 11 septembrie 2001, avertizând, într-un interviu acordat Weekly Standard, că există riscul unui "atentat masiv" pe teritoriul american.

1672 afișări
Imaginea articolului AVERTISMENT al fostului vicepreşedinte SUA Richard Cheney: Există riscul unui atac masiv, de amploare mai mare decât 11 septembrie

AVERTISMENT al fostului vicepreşedinte SUA Richard Cheney: Există riscul unui atac masiv, de amploare mai mare decât 11 septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Referindu-se la ameninţările actuale la adresa Statelor Unite, politicianul republican a atras atenţia asupra riscurilor provenind din Orientul Mijlociu, exprimând preocupare în legătură cu eforturile Iranului de a fabrica arme nucleare.

"Dacă Iranul va reuşi să obţină arme nucleare, alte ţări din regiune vor dobândi rapid astfel de capacităţi militare", afirmă Cheney.

"Ne aflăm într-o perioadă foarte periculoasă şi credem că este o perioadă cu ameninţări mai mari decât înainte de 11 septembrie 2001", a adăugat fostul vicepreşedinte al SUA.

"Cred că atentatele din 11 septembrie 2001 se vor dovedi a fi nici pe departe de amploarea viitorului atac masiv împotriva Statelor Unite, care, dacă şi atunci când se va produce, va fi mult mai letal (...)", a subliniat Cheney.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici