Avertisment clar din partea unui oficial european: Polonia riscă să iasă din Uniunea Europeană

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, le-a transmis luni liderilor polonezi „să revină la normal” în ceea ce priveşte poziţia Poloniei în Uniunea Europeană, menţionând că în caz contrar, ar fi următoarea ţară după Marea Britanie care părăseşte Blocul comunitar, relatează Euronews.

4453 afișări
Imaginea articolului Avertisment clar din partea unui oficial european: Polonia riscă să iasă din Uniunea Europeană

Donald Tusk: Polonia riscă să iasă din Uniunea Europeană

Donald Tusk a fost prim-ministru al Poloniei în perioada 2007-2014 şi a criticat în mai multe rânduri modul de conducere al Partidului Lege şi Justiţie (PiS), care a contrazis de multe ori principiile europene pe probleme privind imigraţia sau justiţia.

„Pentru mine nu contează dacă Jaroslaw Kaczynski (liderul PiS, n.red.) plănuieşte să părăsească Uniunea Europeană sau doar iniţiază procese care vor avea acest rezultat”, a declarat Tusk în cadrul unei vizite în Varşovia.

„Dorinţa de a păstra Polonia în Uniunea Europeană este mai mică decât cea de a păstra Marea Britanie. Este o problemă foarte serioasă, riscul este foarte mare, îmi doresc ca toată lumea să revină la normal”, a adăugat preşedintele CE.

Administraţia de la Varşovia nu plănuieşte să organizeze un referendum pentru ieşirea ţării din UE, dar Comisia Europeană conduce o investigaţie în ceea ce priveşte conducerea şi justiţia din Polonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici