AVERTISMENTUL lui Putin: ISIS primeşte fonduri din 40 de ţări, inclusiv din state membre G20

Reţeaua teroristă Stat Islamic primeşte fonduri din 40 de ţări, inclusiv din state membre G20, afirmă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de site-ul postului Russia Today.

24012 afișări
Imaginea articolului AVERTISMENTUL lui Putin: ISIS primeşte fonduri din 40 de ţări, inclusiv din state membre G20

AVERTISMENTUL lui Putin: ISIS primeşte fonduri din 40 de ţări, inclusiv din state membre G20 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

În cursul reuniunii G20, le-am prezentat colegilor exemple din datele pe care le deţinem despre finanţarea filialelor reţelei Stat Islamic de către indivizi. Fondurile provin din 40 de ţări, printre acestea figurând şi state membre G20", a declarat Putin într-o conferinţă de presă organizată după summitul din staţiunea turcă Antalya.

Preşedintele Rusiei a cerut blocarea urgentă a tranzacţiilor ilegale cu petrol efectuate în Irak şi Siria de reţeaua teroristă Stat Islamic.

"Le-am arătat colegilor noştri imagini filmate prin sateliţi care arată amploarea comerţului ilegal cu produse petroliere. Coloana de vehicule-cisternă se întindea pe zeci de kilometri", a spus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a reiterat disponibilitatea Rusiei de a susţine opoziţia din Siria în eforturile de a lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici