AVERTISMENTUL lui Vladimir Putin pentru Kiev: Să nu comită ceva ireparabil

Preşedintele rus, Vladimir Putin, le-a cerut, miercuri, autorităţilor de la Kiev să "nu comită ceva ireparabil" în Ucraina, exprimându-şi speranţa că eforturile diplomatice vor avea un "rezultat pozitiv".

6003 afișări
Imaginea articolului AVERTISMENTUL lui Vladimir Putin pentru Kiev: Să nu comită ceva ireparabil

AVERTISMENTUL lui Vladimir Putin pentru Kiev: Să nu comită ceva ireparabil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sper că iniţiativa Ministerului rus de Externe pentru reglementarea situaţiei va avea efect şi că rezultatul va fi pozitiv", a declarat Putin, citat de agenţii la începutul unei reuniuni cu Guvernul. "Sper în orice caz că autorităţile interimare nu vor comite ceva ireparabil", a adăugat el.

Putin a făcut aceste declaraţii în timp ce situaţia este extrem de tensionată de duminică în estul rusofon al Ucrainei, unde militanţii proruşi calificaţi drept "terorişti şi criminali" de autorităţile de la Kiev ocupă clădările administative din mai multe oraşe.

O speranţă de natură diplomatică a apărut odată cu anunţul discuţiilor între ruşi, americani, ucraineni şi Uniunea Europeană, săptămâna viitoare.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cărui ţară a absorbit în martie peninsula ucraineană Crimeea potrivit unui scenariu de care se tem acum autorităţile ucrainene în regiunile din est, a apreciat marţi că aceste regiuni proruse ar trebui să fie reprezentate la aceste negocieri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici