Avertismentul Pentagonului: Supravieţuirea Ucrainei este în pericol

  • Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a avertizat marţi că supravieţuirea Ucrainei este în pericol.
  • Oficialul a încercat să convingă aliaţii că Statele Unite sunt angajate faţă de Kiev, chiar dacă Washingtonul a rămas practic fără bani pentru a continua să înarmeze forţele ucrainene, informează agenţia Reuters.
1402 afișări
Imaginea articolului Avertismentul Pentagonului: Supravieţuirea Ucrainei este în pericol

Avertismentul Pentagonului: Supravieţuirea Ucrainei este în pericol

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc după reuniunea lunară de la baza Reimstein din Germania, acolo unde Austin reuneşte aproximativ 50 de aliaţi care au sprijinit Ucraina până în acest moment, relevă sursa citată.

 ,,Astăzi, supravieţuirea Ucrainei este în pericol şi securitatea Americii este în pericol", a declarat Austin într-o conferinţă de presă după reuniune.

,,Plec astăzi de aici pe deplin hotărât să menţin asistenţa de securitate şi muniţia americană. Iar aceasta este o chestiune de supravieţuire şi suveranitate pentru Ucraina şi este o chestiune de onoare şi securitate pentru America", a adăugat el.

Oficialii spun că lipsa fondurilor disponibile are deja un impact pe teren în Ucraina, unde trupele ruseşti avansează, iar forţele ucrainene sunt nevoite să gestioneze resursele limitate.

SUA a oferit recent un ajutor militar în valoare de 300 de milioane de dolari, după mai multe luni în care pachetul de asistenţă de 60 de miliarde de dolari este în continuare blocat în Congres de către republicani. Cu toate acestea, sprijinul nu este suficient, iar oficialii de la Kiev solicită muniţie şi armament pentru a face faţă atacurilor ruseşti.

Potrivit Reuters, apărarea aeriană este prioritatea Ucrainei din acest an, iar comandantul-şef a armatei ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, a subliniat că dronele sunt esenţiale pentru o obţine un avantaj al Ucrainei în faţa Rusiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici