Aviaţia israeliană survolează sudul Libanului

Aviaţia israeliană a survolat vineri, la joasă altitudine, sudul Libanului, a anunţat poliţia libaneză.

1 afișare
Imaginea articolului Aviaţia israeliană survolează sudul Libanului

Aviaţia israeliană survolează sudul Libanului

Acesta este cel mai intens survol de la 21 iunie.

Cel puţin trei aeronave au survolat, începând de la ora locală 10.30 (10.30 ora României) oraşul portuar Tyr, şi au provocat un bang sonic.

Avioanele au survolat vestul şi centrul zonei de graniţă, unde este desfăşurată Forţa Interimară ONU din Liban (FINUL), a precizat poliţia.

Aeronavele au survolat în special oraşul Nabatiye, un bastion al grupării şiite Hezbollah, situat la 65 de kilometri sud-est de Beirut.

Survolurile israeliene în Liban constituie o încălcare a rezoluţiei 1.701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a pus capăt, în august 2006, războiului de 34 de zile dintre Israel şi Hezbollah.

ONU a cerut de mai multe ori Israelului să pună capăt acestor acţiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici