Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării: Siria, Liban ar constitui un "singur front" în cazul unui război împotriva Israelului

Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării, a declarat marţi că Libanul şi Siria ar forma un "singur front" în cazul unui război împotriva Israelului, adăugând că armata libaneză devine parte integrantă a Hezbollah, organizaţie islamică care sprijină regimul de la Damasc.

850 afișări
Imaginea articolului Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării: Siria, Liban ar constitui un "singur front" în cazul unui război împotriva Israelului

Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării: Siria, Liban ar constitui un "singur front" în cazul unui război împotriva Israelului

Organizaţia libaneză Hezbollah şi forţele israeliene s-au confruntat într-un război devastator în anul 2006.

"În următorul război în nordul ţării, Libanul nu va fi singurul front", a declarat Lieberman într-un discurs susţinut în faţa militarilor israelieni.

"Acum este un singur front în nord, compus din Liban, Siria, Hezbollah, regimul Bashar al-Assad şi toţi cei care ajută acest regim", a continuat oficialul de la Tel Aviv.

Liderul israelian a adăugat că armata libaneză şi-a pierdut "independenţa şi devine o parte integrantă a Hezbollah, care dă ordinele".

Lieberman a mai evocat posibilitatea unui conflict simultan cu Hezbollah în nordul ţării şi cu organizaţia islamistă palestiniană Hamas în sud, în zona Fâşiei Gaza.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici