Iranul avertizează că are "toate opţiunile" împotriva Statelor Unite, în cazul în care Administraţia Trump va cataloga Gardienii Revoluţiei drept organizaţie teroristă

Iranul este pregătit pentru "toate opţiunile" în cazul în care Administraţia Donald Trump va cataloga Gardienii Revoluţiei drept organizaţie teroristă, avertizează Ali Akbar Velayati, un consilier al liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

6399 afișări
Imaginea articolului Iranul avertizează că are "toate opţiunile" împotriva Statelor Unite, în cazul în care Administraţia Trump va cataloga Gardienii Revoluţiei drept organizaţie teroristă

Iranul avertizează că are "toate opţiunile" împotriva Statelor Unite

"Americanii sunt prea mici pentru a putea face rău Gardienilor Revoluţiei", a afirmat Ali Akbar Velayati, citat de agenţia ISNA.

"Avem toate opţiunile. Orice vor face, vom adopta măsuri de reciprocitate", a spus consilierul ayatollahului Ali Khamenei.

Luni, Iranul a ameninţat Statele Unite cu o reacţie "nimicitoare" în cazul în care Administraţia Donald Trump va cataloga Gardienii Revoluţiei iraniene drept "organizaţie teroristă", regimul islamist de la Teheran subliniind că armata SUA va fi tratată precum reţeaua teroristă Stat Islamic.

Preşedintele SUA, Donald Trump, contestă Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, denunţând politicile regimului islamist de la Teheran. În acest context, Donald Trump vrea să desemneze Gardienii Revoluţiei iraniene drept organizaţie teroristă.

"Sperăm că Statele Unite nu vor face această eroare strategică", a declarat luni Bahram Qasemi, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, citat de agenţia de ştiri IRNA.

"Dacă vor face acest lucru, reacţia Iranului va fi fermă, decisivă şi nimicitoare, iar Statele Unite vor trebui să suporte toate consecinţele", a avertizat oficialul iranian.

"Dacă este corectă informaţia privind stupiditatea Administraţiei americane de a analiza posibilitatea catalogării Gardienilor Revoluţiei drept grup terorist, atunci vom considera armata americană precum reţeaua teroristă Stat Islamic oriunde în lume", a spus, la rândul său, Mohammad Ali Jafari, comandantul principalei structuri militare a regimului islamist de la Teheran.

Comandantul Gardienilor Revoluţiei a avertizat că, în cazul amplificării tensiunilor, Statele Unite vor trebui să îşi mute bazele militare amplasate în Orientul Mijlociu la distanţe mai mari de 2.000 de kilometri de frontierele Iranului, pentru a nu intra în raza de acţiune a rachetelor iraniene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici