Avioane israeliene au atacat poziţii militare în Siria

Avioane multirol israeliene au atacat, joi seară, poziţii militare în Siria, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate siriene citate de presa siriană şi israeliană.

8703 afișări
Imaginea articolului Avioane israeliene au atacat poziţii militare în Siria

BREAKING Avioane de luptă israeliene au atacat poziţii militare în Siria

Potrivit agenţiei de presă SANA, sistemele antiaeriene siriene au deschis focul spre "ţinte inamice", la periferia oraşului Damasc. Surse militare au declarat pentru agenţia SANA că avioane inamice au atacat poziţii militare în zona Al-Kiswah, la periferia sudică a capitalei Siriei. Aviaţia militară israeliană a efectuat în trecut bombardamente în această regiune, vizând baze militare iraniene, informează cotidianul Times of Israel.

Surse citate de IsraelNationalNews.com au confirmat că raidurile aeriene de joi seară au fost efectuate de Israel.

Surse militare siriene au declarat pentru agenţia Reuters, fără a oferi detalii, că a fost doborâtă o "ţintă inamică". "Sistemele antiaeriene au interceptat ţinte ostile în zona Al-Kiswah şi le-au doborât", a confirmat un oficial militar sirian citat de SANA.

Armata israeliană a efectuat sute de operaţiuni în Siria, vizând în principal poziţii militare iraniene sau transporturi de armament spre mişcarea şiită Hezbollah. În ultima perioadă, operaţiunile israeliene în Siria au fost mai rare, după ce armata siriană a doborât din greşeală un avion rus în încercarea de a ataca o aeronavă israeliană. Imediat după incident, Rusia a oferit Siriei sisteme antiaeriene S-300.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe tema bombardamentelor de joi seară.


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici