Avioane de vănătoare ruse, trimise să intercepteze aeronave americane, deasupra Mării Negre

  • Incidente aeriene deasupra Mării Negre între avioane militare din Rusia şi SUA
  • Avioane militare ruse au fost trimise să intercepteze aeronave de recunoaştere americane, în spaţiul aerian internaţional
  • Incidentele s-au produs în ultimele 24 de ore
6523 afișări
Imaginea articolului Avioane de vănătoare ruse, trimise să intercepteze aeronave americane, deasupra Mării Negre

Avioane de vănătoare ruse, trimise să intercepteze aeronave americane, deasupra Mării Negre

Avioane de vânătoare ruse au fost trimise pentru a intercepta mai multe aeronave de recunoaştere americane, în cursul unor incidente produse deasupra Mării Negre în ultimele 24 de ore, anunţă autorităţile de la Moscova.
 
Un avion de vânătoare Suhoi Su-27 a fost mobilizat vineri pentru a intercepta o aeronavă de recunoaştere americană de tip EP-3E. Incidentul a avut loc în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Negre, potrivit agenţiei RIA Novosti.
 
„Avionul american se îndrepta spre frontiera Rusiei, dar a schimbat direcţia şi s-a îndepărtat. Avionul rus a revenit la bază", a comunicat Centrul rus pentru Apărarea Naţională. Autorităţile ruse precizează că avionul american de recunoaştere nu a pătruns în spaţiul aerian al Rusiei.
 
Într-un alt incident, produs joi seară, un alt avion militar rus de tip Suhoi Su-27 a fost trimise pentru a intercepta două aeronave americane de recunoaştere, tot deasupra Mării Negre.
 
„Echipajul avionului rus s-a apropiat de cele două avioane vizate, menţinând o distanţă sigură, şi le-a identificat ca fiind o aeronavă de recunoaştere RC-135 a Forţelor Aeriene americane şi o aeronavă de patrulare P-8A a Forţelor Navale americane", a anunţat Centrul rus pentru Apărarea Naţională, citat de agenţia Tass.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici