Avioane ruse de luptă folosesc două nave NATO din Marea Neagră pentru a practica scenarii de atac

Noile avioane ruse de luptă multirol de tip Su-30, alături de bombardiere Su-24, folosesc două nave NATO din Marea Neagră pentru a practica scenarii de atac, precum străpungerea sistemelor antiaeriene, a declarat o sursă de la baza navală Sevastopol, citată de Sputnik în pagina electronică.

3993 afișări
Imaginea articolului Avioane ruse de luptă folosesc două nave NATO din Marea Neagră pentru a practica scenarii de atac

Avioane ruse de luptă folosesc două nave NATO din Marea Neagră pentru a practica scenarii de atac (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Echipajele acestor nave efectuează fără îndoială exerciţii pentru respingerea unor atacuri din partea avioanelor noastre, ceea ce le oferă piloţilor noştri oportunitatea de a obţine experienţă în manevrare şi în desfăşurarea (unor misiuni de) recunoaştere aeriană, atât în raza sistemelor antiaeriene, cât şi în afara razei lor", a declarat pentru RIA Novosti sursa citată.

În plus, avioanele de luptă monitorizează mişcările celor două nave, crucişătorul american lansator de rachete USS Vicksburg şi fregata turcă TCG Turgutreis, care se află în partea de sud-vest a Mării Negre.

Trei avioane de luptă Su-30 şi patru bombardiere Su-24 au efectuat marţi misiuni de monitorizare deasupra acestor nave, de la baza aeriană Novofedorovka.

"În primul rând, piloţii noştri urmăresc deplasările navelor NATO şi monitorizează misiunile pe care le efectuează în timpul călătoriei lor pe mare", a precizat sursa citată.

Flota rusă de la Marea Neagră a început să primească avioane de luptă Su-30 în 2014, în urma alipirii peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici