Avion cargo cu nouă persoane la bord s-a prăbuşit în Rusia

Un avion cargo rusesc s-a prăbuşit luni în apropierea aeroportului Celiabinsk, în regiunea Urali, provocând moartea celor nouă membri ai echipajului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Transporturilor.

51 afișări
Imaginea articolului Avion cargo cu nouă persoane la bord s-a prăbuşit în Rusia

Antonov - AN-12 (Imagine: Wikipedia)

Potrivit Svetlanei Kriştanovskaia, avionul An-12 s-a confruntat cu probleme tehnice în jurul orei 12.15 GMT (15.15 ora României), când se afla la zece kilometri de aeroport. Aeronava decolase de la Celiabinsk în direcţia Perm.

"Echipajul a transmis turnului de control că există fum în carlingă, iar ulterior localnicii au anunţat prăbuşirea avionului. Se pare că cei nouă membri ai echipajului au murit", precizează oficialul rus.

Agenţiile de presă ruse au relatat că la locul accidentului au fost găsite nouă cadavre. Avionul, care aparţinea companiei Moskovia, nu avea marfă la bord.

Avioanele de tip An-12 sunt destul de vechi, dar încă sunt folosite pentru curse pe distanţe scurte şi medii. În ultimii ani, Rusia a investit milioane de dolari pentru modernizarea flotei aeriene. Cu toate acestea, accidentele aviatice sunt destul de frecvente, în principal în regiunile în care standardele de siguranţă aeriană sunt flexibile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici