Avion militar american, forţat să aterizeze de un atac electronic nord-coreean

Coreea de Nord a perturbat funcţionarea instrumentelor de navigaţie ale unui avion de recunoaştere american în timpul unor manevre comune între armata americană şi cea sud-coreeană în martie, obligând pilotul să aterizeze de urgenţă, potrivit unui parlamentar sud-coreean.

441 afișări

Semnalele de bruiaj electronic, emise la interval de zece minute, au dereglat GPS-ul aparatului, obligându-l să aterizeze după numai 45 de minute de zbor.

Incidentul a fost dezvăluit de Ministerul sud-coreean al Apărării într-un raport predat joi deputatului de opoziţie Ahn Kyu-Baek, membru al Comisiei pentru Apărare din cadrul Parlamentului sud-coreean, a precizat vineri asistentul parlamentarului.

Ministerul Apărării şi Statul Major al armatei americane în Coreea de Sud au refuzat orice comentariu.

Aceste manevre anuale între cele două ţări aliate sunt condamnate de Phenian, care apreciază că acestea urmăresc pregătirea unei invadări a nordului peninsulei.

Atacurile Coreei de Nord prin bruiaj electronic perturbă periodic zborurile militare şi civile sud-coreene, potrivit raportului.

Statul comunist deţine aproximativ 20 de tipuri diferite de echipamente de bruiaj, importate în special din Rusia, potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap. Phenianul ar fi pus la punct şi un aparat cu o rază de acţiune de 100 de kilometri, dispus de-a lungul frontierei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici