Avion militar INVIZIBIL european, prezentat de Emmanuel Macron la cel mai mare miting aviatic din lume | FOTO, VIDEO

Preşedintele Emmanuel Macron a participat luni la ceremonia oficială de deschidere a celei de-a 53-a ediţie a Paris - Le Bourget Air Show, cel mai mare miting aviatic din lume, ocazie cu care liderul francez a prezentat un model al unui viitor avion de vânătoare european din generaţia a 6-a.

4072 afișări
Imaginea articolului Avion militar INVIZIBIL european, prezentat de Emmanuel Macron la cel mai mare miting aviatic din lume | FOTO, VIDEO

Avion militar din generaţia a 6-a, prezentat de Emmanuel Macron la cel mai mare miting aviatic din lume

Însoţit de oficiali din mai multe ţări europene, Macron a dezvăluit un model al aeronavei Future Combat Air System (FCAS), dezvoltat de Franţa, Germania şi Spania, care are trebui să înlocuiască avioane multirol ca Dassault Rafale şi Eurofighter Typhoon, relatează Euronews.

"În 2040, forţele armate franceze vor fi echipate cu un avion de luptă construit de europeni pentru a face faţă confruntărilor din viitor", a declarat ministrul francez al Apărării, Florence Parly.

 

 

Citeşte continuarea articolului în monitorulapararii.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici