Avionul prăbuşit în Olanda a avut probleme tehnice - presă

Avionul companiei Turkish Airlines care s-a prăbuşit miercuri lângă Amsterdam a fost trimis de două ori la reparaţii tehnice cu o săptămână înaintea accidentului, potrivit unor surse, informează cotidianul turc Hurriyet.

498 afișări
Imaginea articolului Avionul prăbuşit în Olanda a avut probleme tehnice - presă

Avionul prăbuşit în Olanda a avut probleme tehnice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aparatul Boeing 737-800 "Tekirdag" a fost supus unor lucrări de întreţinere la 18 februarie, din cauza unei defecţiuni la flapsuri, şi a înregistrat noi defecţiuni luni, când semnalul luminos "Master Caution" s-a defectat, potrivit surselor citate.

Piloţii au reprogramat cursa de la acea dată din cauza acestei probleme, care a fost rezolvată ulterior, în cursul zilei.

Anchetatorii încearcă să determine cauzele prăbuşirii avionului, iar presa şi specialiştii au prezentat deja patru scenarii posibile.

Potrivit primului scenariu, un vortex, produs de un avion Boeing 777 al companiei KLM, care a aterizat înaintea avionului turcesc, ar fi cauzat prăbuşirea. Experţii au arătat că 54 de accidente au fost cauzate de astfel de fenomene.

O defecţiune de motor ar fi o altă cauză a prăbuşirii, având în vedere mărturiile unor pasageri care au văzut fum ieşind din motorul stâng.

Conform informaţiilor presei, neconfirmate, avionul a cerut permisiunea să aterizeze de urgenţă. Imaginile de la locul prăbuşirii arată un motor aflat la distanţă de epavă, dar nu este clar dacă acesta s-a desprins înainte sau după impact.

În cea de-a treia ipoteză, o pierdere bruscă a vitezei în timpul aterizării, experţii susţin că există numeroase cauze, printre care terminarea combustibilului, prezenţa gheţii, lovirea cu o pasăre sau o problemă de control.

Cea de-a patra cauză ar putea fi o schimbare bruscă a direcţiei şi vitezei vântului.

Citeşte şi:

Cel puţin 9 morţi şi 80 de răniţi, după accidentul aviatic de la Amsterdam

Peste 100 de supravieţuitori în urma prăbuşirii unui avion în Olanda

Cutia neagră a avionului prăbuşit la Amsterdam a fost găsită

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici