Avionul prezidenţial polonez s-a lovit de copaci la aproximativ un kilometru de pistă

Aeronava prezidenţială poloneză, care s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze în vestul Rusiei, s-a lovit de copaci la aproximativ un kilometru depărate de capătul pistei, a anunţat vineri comisia comună aviatică, citată de RIA Novosti în pagina electronică.

64 afișări
Imaginea articolului Avionul prezidenţial polonez s-a lovit de copaci la aproximativ un kilometru de pistă

Avionul prezidenţial polonez s-a lovit de copaci la aproximativ un kilometru de pistă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aeronava, un avion tip Tu-154, s-a prăbuşit sâmbătă, încercând să aterize pe un aerodrom lângă Smolensk, în condiţii de ceaţă densă, provocând moartea preşedintelui polonez, Lech Kaczynski, a soţiei acestuia şi a altor 95 de persoane care se aflau la bord.

"Am stabilit că aeronava a avut primul contact cu copacii la o distanţă de aproximativ 1.050 de metri de pistă şi la aproximativ 40-50 de metri stânga de linia finală de apropiere", se arată în raportul comisiei privind ultimele rezultate ale investigaţiilor în curs asupra accidentului.

"Avionul a lovit un alt copac, cu aripa stângă, după 200 de metri şi s-a răsucit mult la stânga", se arată în raport.

"Majoritatea fragmentelor de avion sunt împrăştiate pe o zonă la aproximativ 350-500 de metri depărtare şi la 150 de metri stânga de pistă", continuă documentul.

Comisia a anunţat anterior că avionul a efectuat o singură încercare de aterizare, dezminţind informaţii de presă potrivit cărora acesta ar fi încercat să se apropie de pista de aterizare de trei sau patru ori.

Investigatori ruşi, experţi şi specialişti polonezi investighează împreună cauzele accidentului mortal. Procuratura militară poloneză a deschis, de asemenea, propria investigaţie asupra accidentului.

Potrivit comisiei, experţii vor avea o transcriere preliminară a înregistrării convorbirilor de la bord în aproximativ o săptămână, în pofida faptului că prelucrarea părţilor mai puţin clare ale ultimei conversaţii între membrii echipajului ar putea necesita o perioadă de timp mai mare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici