Avocat: Edward Snowden a părăsit aeroportul din Moscova. Se află într-un loc sigur. Are "prieteni americani" în Rusia care îi pot garanta securitatea

Avocatul fostului consultant american al NSA Edward Snowden a anunţat joi că acesta a părăsit aeroportul Şeremetievo din Moscova, unde era blocat de o lună, după ce a primit azil temporar în Rusia.

1120 afișări
Imaginea articolului Avocat: Edward Snowden a părăsit aeroportul din Moscova. Se află într-un loc sigur. Are "prieteni americani" în Rusia care îi pot garanta securitatea

Avocat: Edward Snowden a părăsit aeroportul din Moscova. Se află într-un loc sigur. Are "prieteni americani" în Rusia care îi pot garanta securitatea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Snowden a părăsit aeroportul Şeremetievo. Tocmai i-am înmânat un document ce atestă că a primit azil temporar de un an în Rusia", a declarat avocatul Anatoli Kucerena.

El a precizat că Snowden se află acum într-un "loc sigur", refuzând să ofere mai multe detalii.

"Locul unde se află nu va fi divulgat din motive de securitate deoarece el este cel mai căutat om din lume", a precizat avocatul pentru AFP.

Edward Snowden, în vârstă de 30 de ani, era blocat din 23 iunie în zona de tranzit a aeroportului Moscova-Şeremetievo şi a cerut azil provizoriu în Rusia.

Washingtonul cere extrădarea sa către Statele Unite, unde a fost inculpat pentru spionaj.

Edward Snowden are "prieteni americani" în Rusia care îi pot garanta securitatea

Fostul consultant al NSA, americanul Edward Snowden, care a obţinut joi azil provizoriu timp de un an în Rusia, are "prieteni americani" în această ţară care îi pot garanta securitatea, a declarat avocatul său rus, Anatoli Kucerena, relatează AFP.

"Bineînţeles, el şi-a câştigat prieteni în Rusia, prieteni americani, care la început vor putea probabil să îi asigure securitatea", a declarat Kucerena, întrebat de postul public de televiziune Rossia 24 cum va trăi în Rusia acest informatician în vârstă de 30 de ani.

"Eu nu sunt implicat în acest domeniu, aceasta nu ţine de competenţa mea", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici