Avocaţii lui Salah Abdeslam renunţă să îl mai apere în condiţiile în care acesta refuză să vorbească

Avocaţii lui Salah Abdeslam, suspectul-cheie al atentatelor care au avut loc în noiembrie 2015 la Paris, au anunţat într-un interviu acordat BFMTV că renunţă să îşi mai apere clientul din cauza deciziei acestuia de a păstra tăcerea.

3568 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Salah Abdeslam renunţă să îl mai apere în condiţiile în care acesta refuză să vorbească

Avocaţii lui Salah Abdeslam renunţă să îl mai apere în condiţiile în care acesta refuză să vorbească

Această decizie i-a fost comunicată joia trecută deţinutului, care nu mai doreşte deocamdată un avocat.

Salah Abdeslam, singurul terorist rămas în viaţă dintre cei care au comis atentatele din noiembrie 2015 la Paris, se află în prezent la închisoarea Fleury-Mérogis din Franţa. Cei doi avocaţi ai săi, belgianul Sven Mary şi francezul Frank Berton, au renunţat să îl mai apere.

"Am decis amândoi să renunţăm să îl mai apărăm pe Salah Abdeslam, ceea ce nu este un abandon, este o renunţare", a insistat Frank Berton.

Această decizie a fost luată în acord cu Salah Abdeslam, în contextul în care cei doi avocaţi au stabilit încă de la început că acceptă să îl apere dacă Abdeslam acceptă să vorbească.

"Ştim şi suntem convinşi, el ne-a spus că nu se va exprima şi că îşi va exercita dreptul la tăcere. Ce vreţi să facem? Noi am avertizat, am spus-o din prima zi, dacă clientul meu nu vorbeşte, noi vom renunţa să îl apărăm", a explicat unul dintre avocaţi pentru BFMTV.

"Această decizie nu este cea pe care voiam să o luăm la început", a mai spus Sven Mary.

Potrivit celor doi avocaţi, mai multe decizii politice, şi în special cea de a-l plasa pe Salah Abdeslam sub supraveghere video 24 de ore din 24, l-au determinat pe acesta din urmă să apeleze la dreptul la tăcere.

"Am sentimentul unei imense încurcături. L-am văzut pe Salah Abdeslam mai rău cu fiecacre lună care trecea", explica Frank Berton.

"În timp ce toată lumea vă analizează chiar şi noaptea faptele şi gesturile, deveniţi nebun. Şi acest lucru este consecinţa unei decizii politice. Nu este o decizie a justiţiei", a mai spus avocatul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici