Elena Udrea aşteaptă eliberarea din închisoare. Avocatul său şi al Alinei Bica a cerut punerea în libertate în Costa Rica/ Răspunsul primit de la autorităţi

Avocatul Elenei Udrea şi Alinei Bica le-a cerut formal autorităţilor din Costa Rica eliberarea acestora, în contextul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a suspendat executarea pedepselor, astfel că procurorii din San Jose aşteaptă notificări din partea Bucureştiului.

7960 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea aşteaptă eliberarea din închisoare. Avocatul său şi al Alinei Bica a cerut punerea în libertate în Costa Rica/ Răspunsul primit de la autorităţi

Avocatul Elenei Udrea şi Alinei Bica cere eliberarea/ Autorităţile din Costa Rica aşteaptă informaţii

Avocatul Elenei Udrea şi Alinei Bica a depus vineri o cerere de eliberare la Tribunalul Penal din districtul Pavas, situat la periferia oraşului San Jose, informează site-ul de ştiri AmeliaRueda.com.

În acest context, Biroul pentru Evaluare Tehnică şi Relaţii Internaţionale (OATRI) din cadrul Ministerului Public din Costa Rica a transmis vineri că Elena Udrea şi Alina Bica sunt în continuare în arest preventiv şi că, până în momentul difuzării acestei ştiri, România nu a anulat solicitarea de extrădare. "Instituţia se va consulta cu autorităţile din Românía pentru a clarifica informaţiile despre acest caz", a transmis OATRI.

Tribunalul Penal din districtul Pavas, situat la periferia oraşului San Jose, a decis pe 3 decembrie admiterea cererii procurorilor de menţinere în detenţie preventivă a Elenei Udrea şi a Alinei Bica până la finalizarea procedurii de extrădare, informează site-ul de ştiri AmeliaRueda.com. Înaintea deciziei, Ministerul Public din Costa Rica anunţa că a cerut prelungirea detenţiei preventive până la "finalizarea procedurii de extrădare solicitată de România".

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute pe 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici