Ayatollahul Ali Khamenei:Trump va eşua împotriva Iranului la fel ca "mai inteligentul" Ronald Regan

Liderul Suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că ameninţările şi acţiunile preşedintelui american Donald Trump împotriva Iranulului vor eşua, adăugând că Teheranul este acum mai puternic decât în perioada "mai inteligentului" Ronald Regan, preşedinte al SUA în perioada 1981-1989, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

1991 afișări
Imaginea articolului Ayatollahul Ali Khamenei:Trump va eşua împotriva Iranului la fel ca "mai inteligentul" Ronald Regan

Ayatollahul Ali Khamenei:Trump va eşua împotriva Iranului la fel ca "mai inteligentul" Ronald Regan

"Regan era mai puternic şi mai inteligent decât Trump, şi era un actor mai bun în privinţa lansării de ameninţări, şi de asemenea a acţionat împotriva noastră şi au doborât avionul nostru", a declarat Ayatollahul Ali Khamenei într-un discurs televizat.

În anul 1988, o navă militară americană a doborât un avion de pasageri iranian deasupra Golfului Persic, în urma unui incident despre care Washingtinul a spus că a fost o eroare. Teheranul însă susţine că a fost vorba de un atac deliberat împotriva Iranului, care în acel moment era în război cu Irakul.

"Însă Regan s-a dus (…) în timp ce Iranul a înregistrat progrese mari pe toate palierele comparativ cu perioada lui Regan", a adăugat liderul suprem iranian.

"Acestă evoluţie va continua şi în timpul actualului preşedinte american şi orice speranţă din partea lor că Republica Islamică (Iran) va da înapoi ori va deveni mai slabă este inutilă", a conchis Ayatollahul Ali Khamenei.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au ajuns, în anul 2015, prin care Teheranul se angajează să-şi limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat în octombrie că nu poate confirma respectarea de către Iran a acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite din tratat, avertizând însă că acest lucru se poate produce "oricând".
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici